Aleia roses steunt corso Rijnsburg met Red Naomi

Een rijdend theater

Aleia roses steunt corso Rijnsburg met Red Naomi

20 juli 2018 Geen categorie 0

 

Aleia Roses, kweker van Red Naomi! ® rozen, ondersteunt de realisatie van het Corso in Rijnsburg met haar rode rozen.

De roos
De rozen van Aleia Rozen kenmerken zich door de mooie intens rode kleur, de subtiel zoete geur, de 80 bloemblaadjes die de knop telt en een knopgrootte van rond 5cm. De roos is in vier lengtes verkrijgbaar en bij het naleven van de verzorgingstips houdbaar tot wel 15 dagen. Het duurzame productie proces draagt bij aan de hoge kwaliteit van deze roos.

Gewasbestrijding
Aleia Roses is een jong Spaans bedrijf dat gelegen is in het noorden van Spanje. Op ruim 14 hectare kweekt het de variëteit Red Naomi! ® , een rode roos die erg geliefd is onder het publiek. Wat Aleia Roses bijzonder maakt is de manier van telen: dit gebeurt nagenoeg 100% biologisch. Om dit te bereiken wordt er gebruik gemaakt van “Integrated Pest Managment’ (IPM) en overige duurzame methoden om zo min mogelijk het milieu te belasten. Ook is de kweker in het bezit van de certificaten MPS-A en MPS GAP wat de duurzaamheid en traceerbaarheid van de roos aantoont.

Bewatering
Aleia Roses heeft naast de kas waterreservoirs aangelegd van elk 25.000 m3 om regenwater op te vangen. Daarnaast wordt water uit de rivier de Duero ingezet en tenslotte wordt via speciale procedures het drainagewater uit het gewas herbruikt.

Gunstig klimaat
Het klimaat in de provincie waar de kas zich bevindt, heeft een positieve invloed op het productieproces. Hoog aantal uren zon-instraling gedurende het hele jaar, lage temperaturen, (zelfs in de zomer) en een lage luchtvochtigheid.

Nederlandse invloed
Er is nauw samengewerkt met Nederlandse specialisten voor de realisatie van het bedrijf, zoals de kassenbouwer Dalsem Horticultural Projects en
de Universiteit van Wageningen (WUR) om technologie en kennis die voorhanden is zo goed mogelijk in te zetten. Hiermee is Aleia Roses koploper geworden op gebied van duurzaamheid en innovatieve toegepaste technologie.

Verkrijgbaarheid
De roos wordt aangevoerd via Royal FloraHolland op de veilingen in  Naaldwijk, Rijnsburg, Eelde en Aalsmeer, zowel directe verkoop als via de klok.
Zie voor meer informatie de website: www.aleiarose.com of neem contact op met Will Zuiderwijk (will.zuiderwijk@aleiaroses.com) voor Sales of Francine van Wijk
(francine.vanwijk@aleiaroses.com) voor Marketing activiteiten.

CONTACT
Manager Marketing & Communication; Francine van Wijk; Francine.vanWijk@aleiaroses.com
Director Marketing & Communication: Carmen Juan-Aracil Elejabeitia; Carmen.Juan-Aracil@aleiaroses.com
TresCom Comunication Spain: Miriam Sarralde / María Zárate; Miriam.sarralde@trescom.es / maria.zarate@trescom.es